Een Plexilux® lichtkoepel?

De integratie van een Plexilux® lichtkoepel in uw dakconstructie geeft een rijkdom aan natuurlijk licht en frisse lucht (indien men kiest voor een opengaand model).

In functie van het gebouw kunnen wij, Plexilux®, enige fabrikant in Limburg sinds 1952, u de beste aanbieding doen uit ons gamma van bolvormige en piramidale koepels (enkel op aanvraag), die zowel enkel-, dubbel-, als 3-wandig kunnen worden gemaakt.
Productinformatie

Grondstoffen van Plexilux® lichtkoepels:

Onze lichtkoepels bestaan uit hoogwaardig gegoten polymethylmethacrylaat (PMMA) en polycarbonaat, in heldere of opaal (zonwerende) uitvoering.

Fabricage-mogelijkheden van lichtkoepels:

Plexilux® kiest voor gegoten acrylaat (thermo-elastisch) wordt gefabriceerd tussen speciale gasplaten, waarbij door het polymerisatieproces een spanningsvrij product wordt afgeleverd.

Dit staat in schril contrast met geêxtrudeerd acrylaat (thermoplastisch) dat wordt gefabriceerd tussen rolwalsen, waardoor het materiaal sneller afkoelt en daardoor innerlijke spanning teweeg brengt. Deze innerlijke spanningen zullen na verloop van tijd ervoor zorgen dat de koepel aan doorzichtigheid en sterkte verliest en hierdoor minder duurzaam is.Wat zijn opstanden?

De opstand vormt een perfect waterdichte overgang tussen dakconstructie en koepel.

De Plexilux® opstand kan – naargelang zijn functie – uit PVC, polyester (prijs op aanvraag) of metaal (prijs op aanvraag) worden vervaardigd.Opengaande opstand

Het verluchtingsraam zorgt ervoor dat er buiten licht ook een toevoer van lucht mogelijk is. Het wordt geplaatst tussen koepel en opstand en kan vervaardigd worden uit PVC of aluminium.

Opengaande koepels kunnen ook gebruikt worden als vluchtraam of kunnen een toegang bieden tot een plat dak.

Uitgelichte producten