Wat zijn opstanden?

De opstand vormt een perfect waterdichte overgang tussen dakconstructie en koepel. 

De Plexilux® opstand kan – naargelang zijn functie – uit PVC, polyester of metaal worden vervaardigd.

PVC OPSTANDEN

Plexilux®-opstanden worden vervaardigd van hoogslagvast wit PVC volgens een sterk gemechaniseerde productiemethode, waarbij een mooie en strakke vormgeving wordt verwezenlijkt.

De schuine zijden waarborgen een optimaal lichtrendement en geven een betere aansluiting met de dakbedekking.

De buitenzijde van de opstand is geribd om een goede plakvastheid te verzekeren.

De 3-wandig geïsoleerde Plexilux® PVC-opstand (K-waarde van 2.4 Kcal/m²h°c) wordt, zoals de Plexilux® lichtkoepels, aangeboden in 95 verschillende maten.

De Plexilux® PVC-opstand is verkrijgbaar in een hoogte van 15 cm, hetgeen ruimschoots voldoende is om een waterdichte bevestiging van de lichtkoepel op de opstand te waarborgen.

De Plexilux® PVC-opstanden zijn esthetisch in aanzicht en zijn onderhoudsvrij.

METALEN OPSTANDEN

Plexilux® metalen opstanden worden vervaardigd uit staalplaat met aan de buitenzijden een isolatielaag.

In tegenstelling tot Plexilux® PVC opstanden en Plexilux® polyester opstanden zijn de Plexilux® metalen opstanden recht. Dit wil zeggen dat de dagmaat gelijk is aan de dakopening.

Evenals de PVC- en polyester-opstanden zijn ook de metalen opstanden verkrijgbaar in 90 verschillende maten. Elke hoogte is op aanvraag leverbaar (15 cm, 20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm en 50 cm).

POLYESTER OPSTANDEN

De glasvezelversterkte Plexilux® polyesteropstanden worden veelal gebruikt bij ronde koepels (polyester is perfect te gieten in eender welk een vorm), maar zijn ook leverbaar vierkant en rechthoekig in 90 verschillende maten.

De hoogte van een Plexilux® polyester opstand kan variëren van 15 cm, 30 cm tot 50 cm.

Boven en onderaan de Plexilux® polyester opstand is er een flens voorzien voor de bevestiging enerzijds op de dakconstructie en anderzijds aan de koepel.